Wat begon als een hobby…
Op vakantie in Amerika zag ik in een plaatselijke confiserie een pracht van een taart in de vorm van een handtas. Ze was zo mooi gemaakt, dat het een echt exemplaar had kunnen zijn. Als ware modefreak en foodlover was ik hier compleet weg van.
Dit wilde ik ook kunnen! En in 2011 is Zalig Zoet geboren.
Mijn zoektocht naar de juiste recepten, materialen en tips en tricks kon beginnen.
Een paar try-outs later was het me gelukt, mijn eerste eetbare handtas was een feit.
De vele lovende commentaren zorgden ervoor dat ik al snel aanvragen kreeg om voor vrienden en familie taarten te maken. Ondertussen schoolde ik bij in binnen –en buitenland om nieuwe technieken onder de knie te krijgen en mijn handelingen te verfijnen. Het was vooral proberen, proberen en … blijven proberen.
Gaandeweg werden mijn taarten groter, mooier en unieker.
De aanvragen stroomden binnen. Je kan ze zo gek niet bedenken!
Sinds 2014 mag ik mij officieel bakker, patissier-chocolatier noemen.
Inmiddels zijn we 10 jaar verder sinds de start van Zalig Zoet, en geniet ik nog elke dag van de voldoening die ik haal uit mijn bijberoep.
Het is fantastisch om mensen gelukkig te maken met een lekker en mooi gebak.
Zoete groeten,
Inge